Pisma do pracowników

Koleżanki i Koledzy,

w tym roku obchodzimy 40. rocznicę narodzin Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego ,,Solidarność’’. Ten wyjątkowy dzień – 31 sierpnia to szczególna karta w historii naszego Narodu. W 1980 r. serca Polaków wypełniła nadzieja i wiara, że Polska będzie suwerennym i wolnym krajem. Dzięki zaangażowaniu i poświęceniu wielu naszych rodaków możemy celebrować to święto państwowe ustanowione w celu upamiętnienia historycznego zrywu, który zapoczątkował proces upadku komunizmu i wyzwolenia narodów Europy Środkowej i Wschodniej.

Niestety, obecna sytuacja, którą determinuje koronawirus zmusiła Zarząd Regionu Wielkopolska NSZZ ,,Solidarność’’ oraz naszą Organizację Zakładową do odwołania wielu z  planowanych eventów. Obostrzenia wprowadzone przez Głównego Inspektora Sanitarnego, Ministra Zdrowia i rząd Rzeczypospolitej Polskiej nie pozwalają nam na uczczenie tego pięknego święta wszystkich Polaków, w sposób, który wcześniej planowaliśmy. Wytyczne, dotyczące między innymi, utrzymania dużego dystansu społecznego, ograniczenia zgromadzeń do 150 osób sprawiają, że w tym roku obchody 31 sierpnia będą zorganizowane w skromnej formule.

W związku z powyższym, aby uczcić Dzień Solidarności i Wolności -święto państwowe, za zgodą Dyrektora przystroiliśmy ogrodzenie w pobliżu bram wjazdowych naszej firmy we flagi ,,Solidarności’’ oraz baner naszej Organizacji Zakładowej. Dzięki temu, każdy pracownik poczuje wyjątkowość w dniu tego święta. Warto utrwalać i przypominać ten wyjątkowy moment w dziejach naszego kraju – początek drogi ku odzyskaniu suwerenności, wolności oraz samorządności.

31 sierpnia Dzień Solidarności i Wolności – polskie święto państwowe, obchodzone w rocznicę porozumień sierpniowych, ustanowione w celu upamiętnienia historycznego zrywu Polaków do wolności i niepodległości z 1980 roku, który zapoczątkował proces upadku komunizmu i wyzwolenia narodów Europy Środkowej i Wschodniej. W celu uczczenia 40 rocznicy tych wydarzeń zapraszamy wszystkich do biura naszej organizacji od 20.08.2020r po flagi "Solidarności" aby w tym dniu zawiesić je na fasadach swoich domów.

Szczegóły obchodów TUTAJ

Koleżanki i Koledzy,

Do Waszej wiadomości przekazujemy, że jako Organizacja Zakładowa NSZZ "Solidarność" w Bridgestone Poznań, otrzymaliśmy podziękowania za udzielone wsparcie dla Wielospecjalistycznego Szpitala Miejskiego w Poznaniu im. Józefa Strusia.

BON_DOMSZ okazji 40-lecia NSZZ „Solidarność” spółka „DOMS” przygotowała dla członków naszego związku promocję w postaci bonu o wartości 200zł.
Zapraszamy do skorzystania z wypoczynku w ośrodkach DOMS w Zakopanem, Jarnołtówku i Spale. Z bonem zapłacicie Państwo o 200 zł mniej za wszystkie usługi świadczone w tych obiektach, a w szczególności wyżywienie, noclegi oraz strefę relaksu.

Koleżanki i Koledzy!!!

Zwracamy się do Was z ogromną prośbą o pomoc dla naszego kolegi Adama Manysiaka. Na pewno wielu z Was miało okazje go poznać, Adam był wieloletnim pracownikiem naszej firmy (dział wytłaczania) oraz członkiem NSZZ "Solidarność". Od maja 2020r. podjął pracę u nowego pracodawcy jednak sytuacja zdrowotna, skomplikowała życie jemu i jego rodzinie. Dlatego prosimy wszystkich ludzi dobrego serca o przyłączenie się do zbiórki: