Pisma do pracowników

Koleżanki i Koledzy!!!!!

W dniu dzisiejszym (30.11.2020) odbyło się spotkanie z pracodawcą na którym przedstawiliśmy argumenty dotyczące naszych postulatów.
Więcej szczegółów na grupie zamkniętej członków naszego związku WSPANIAŁE MIEJSCE PRACY.

Chcesz mieć wpływ na poprawę warunków płacy i pracy - NIE CZEKAJ!!! PRZYŁĄCZ SIĘ DO NAS JUŻ DZISIAJ!!!!!!!!!!!

Koleżanki i Koledzy,

w dniu 17 listopada 2020r. spotkaliśmy się z Pracodawcą.
Na spotkaniu Pracodawca przedstawił swoją propozycję nowego porozumienia na najbliższe trzy lata. Odniósł się również do sytuacji na rynku wynagrodzeń i przedstawił plany produkcyjne na lata 2021-2023. Większośc swoich propozycji opisał w biuletynie nr 144. Następne spotkanie jest zaplanowane na 30.11.2020r, do tego czasu przeanalizujemy propozycję Pracodawcy i porównamy ją z naszymi postulatami TUTAJ.

Ze związkowym pozdrowieniem
Komisja Zakładowa

Koleżanki i Koledzy,

W dniu 5 października 2020r. spotkaliśmy się z przedstawicielami Pracodawcy. Na spotkaniu poruszyliśmy następujące tematy:

1. Negocjacje płacowe 2021r. (Pismo od Dyrektora), (Postulaty Organizacji),
  2. Dezorganizacja pracy na konfekcji I przez weekendową absencję pracowników firmy BREGO.
  3. X-primer - wymuszanie zmiany hasła co dwa miesiące.
  4. Wniosek o informowanie pracowników o wysokości przyznanej premii 20%. Ile procent pracownik uzyskał w poszczególnych kryteriach premii.
  5. Zmiana punktacji w matrycy T1-T2 na wydziale walcowni.
  6. Nowe kryteria premii 20%. Od kiedy obowiązują?
  7. Wykorzystanie budżetu na wzrost wynagrodzenia zasadniczego wszystkich pracowników w roku 2020.

Pracodawca odniósł się do tematów poruszonych na spotkaniu w dniu 29.07.2020r.

Koleżanki i Koledzy,

Informujemy, że od 16.11.2020r do 23.12.2020r. będzie można odbierać paczki świąteczne w budynku starej portierni (dawne biuro KAR-STO). Mapka TUTAJ. Do członków z magazynu opon dotrzemy indywidualnie o czym poinformujemy ich smsami. Prosimy wszystkich o przestrzeganie zasad bezpieczeństwa i zachowanie 1,5m dystansu oraz zakrywanie ust i nosa maseczką. Jeśli ktoś nie może odebrać paczki osobiście prosimy o kontakt telefoniczny 516 -104 -475.

Wszystkich członków Solidarności serdecznie zapraszamy

od poniedziałku do piątku w godzinach 5:20-6:40 oraz 13:20 - 14:40

Koleżanki i Koledzy,

w tym roku obchodzimy 40. rocznicę narodzin Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego ,,Solidarność’’. Ten wyjątkowy dzień – 31 sierpnia to szczególna karta w historii naszego Narodu. W 1980 r. serca Polaków wypełniła nadzieja i wiara, że Polska będzie suwerennym i wolnym krajem. Dzięki zaangażowaniu i poświęceniu wielu naszych rodaków możemy celebrować to święto państwowe ustanowione w celu upamiętnienia historycznego zrywu, który zapoczątkował proces upadku komunizmu i wyzwolenia narodów Europy Środkowej i Wschodniej.

Niestety, obecna sytuacja, którą determinuje koronawirus zmusiła Zarząd Regionu Wielkopolska NSZZ ,,Solidarność’’ oraz naszą Organizację Zakładową do odwołania wielu z  planowanych eventów. Obostrzenia wprowadzone przez Głównego Inspektora Sanitarnego, Ministra Zdrowia i rząd Rzeczypospolitej Polskiej nie pozwalają nam na uczczenie tego pięknego święta wszystkich Polaków, w sposób, który wcześniej planowaliśmy. Wytyczne, dotyczące między innymi, utrzymania dużego dystansu społecznego, ograniczenia zgromadzeń do 150 osób sprawiają, że w tym roku obchody 31 sierpnia będą zorganizowane w skromnej formule.

W związku z powyższym, aby uczcić Dzień Solidarności i Wolności -święto państwowe, za zgodą Dyrektora przystroiliśmy ogrodzenie w pobliżu bram wjazdowych naszej firmy we flagi ,,Solidarności’’ oraz baner naszej Organizacji Zakładowej. Dzięki temu, każdy pracownik poczuje wyjątkowość w dniu tego święta. Warto utrwalać i przypominać ten wyjątkowy moment w dziejach naszego kraju – początek drogi ku odzyskaniu suwerenności, wolności oraz samorządności.